Historien

Historien

Idéen


Det hele startede med, at Mads skulle flytte til Bruxelles. Der skulle derfor findes et nyt og kærligt hjem til alt Mads’ hjemmebrygningsudstyr. Theis er usigeligt glad for øl - og aldrig bange for at få lidt ekstra rod ind i sit liv. Theis overtog derfor hele samlingen af brygudstyr. Theis havde gåpåmodet og tålmodigheden til at få en masse hjemmebryg fra hånden - faktisk blev produktionen så omfattende, at det blev sværere og sværere at nå at få alt det dejlige øl drukket. Samtidigt havde Theis opnået så god en kvalitet i sit bryggede øl, at det var synd og skam ikke at dele det med andre.

En forårsdag i 2016 tog Theis ned for at besøge Mads i Bruxelles. Når man godt kan lide øl, så er Bruxelles ikke det værste sted i verden at tage hen. Efter at have indtaget urimelige mængder af godt øl på den navnkundige bar Delirium, med den meget velassorterede ølkælder, faldt ordene: “Hvorfor har vi ikke et fedt øl-sted i Viborg?”. “Det ska’ vi da ha” og så var projektet ligesom skudt i gang.

Projektet


De næste 10 måneder gik med at føre projektet ud i livet. Der skulle findes lokaler, der skulle findes finansiering, vi skulle finde ud af, hvordan man fik tilladelse til at brygge og sælge øl. Men vigtigst af alt skulle vi finde ud af, hvordan Ølluminati skulle være. Det vigtigste var, at det blev et sted, som vi selv ville have lyst til at besøge - men det skulle også være et sted med kant.

Vi kiggede på lokaler i Jernbanegade og i Dumpen - men vi kunne ikke lige finde noget, som vi syntes egnede sig godt nok. Tilfældigvis gik Theis en dag forbi Jans lukkede Grill i St Sct Peder Stræde og tænkte; “Det kunne måske godt fungere”. 1-2-3, så havde vi en lejekontrakt og lokaler.

Ingen har fantasi til at forestille sig, hvor meget gammelt friturefedt der skal renses ud af et hus, der har været grillbar i 50 år. Efter megen rengøring kunne vi starte opbygningen af Ølluminati og indretningen af lokalerne.

Navnet


Men vi havde stadig ikke noget godt navn….


Mads’ terrasse ligger lige under indflyvningen til lufthavnen i Bruxelles - og efter at have iagttaget alle jetstriberne blev det klart: jetstriber => chem-trails => konspirationsteorier => Illuminati => Ølluminati. Bang, der var den - intet kan holde os tilbage.

Åbningen

 

Efter planen skulle vi åbne den 1. juni 2017. Selvfølgelig blev tidsplanen lidt stram hen imod åbningsdagen, men vi tog os den frihed at smugåbne torsdagen før, så vi havde to dage til at få det hele på plads inden den store åbningsfest.

 

Og en fest blev det. Alt var lige som det skulle være. Venner og bekendte kom og var med til at fejre den store dag for Ølluminati. Samtidig kom også nogle af dem, der i dag er stamkunder - mennesker som ikke længere kun er kunder men nu også er loyale venner af Ølluminati.

Tak Viborg


Viborg har taget godt imod os - sommetider må vi knibe os i armen over, hvor meget der kan lade sig gøre i Viborg. Er Viborg klar til sur øl, ja! Er Viborg klar til live dødsmetal på et værtshus, ja! Er Viborg klar til dyb, dyb fusions-jazz, ja! Er Viborg klar til en lille Ølfestival i august, svaret er igen, JA!. Vi er meget taknemmelige over al den støtte, der har været op om vores arrangementer. Og vi tænker stadig: jo mere vi giver Viborg, jo mere giver Viborg os igen.